Jak jsme pomohli našim klientům v roce 2016 (14. leden 2017)

Poděkování našim klientům a v čem konkrétně jim pomohla naše finančně poradenská kancelář v roce 2016.


Děkujeme všem našim klientům, kteří s námi prožili rok 2016, a těšíme se na další spolupráci s nimi, ale i těmi novými, v roce 2017.

Rok 2016 představoval pro naši kancelář v celku bouřlivé období, což bylo zejména způsobeno účinností několika zákonů. Zvláště se to týkalo Zákona o spotřebitelském úvěru, pod který nyní spadají i hypoteční úvěry. Protože jsme předpovídali, že k 1. 12. 2016 dojde k navýšení úrokových sazeb na hypotečních úvěrech o cca 0,2 až 0,3 procentní body, upozornili jsme včas naše klienty a pomohli jim zafixováním sazeb ušetřit řádově desetitisíce oproti nabídkám, které by dostali za současných podmínek.

Rok 2016 byl pro nás úspěšný nejen v nárůstu objemu hypotečních úvěrů, ale i investic, na které se specializujeme jak u malých částek, které chtějí například rodiče odkládat pro své děti, tak i investic pro bonitní a afluentní klienty. V současné době pečujeme o 1 798 klientů.

Naše kancelář za rok 2016 v datech

Hypoteční úvěry

V minulém roce jsme našim klientům ušetřili na hypotečních úvěrech cca 3 090 670 Kč na nákladech, vyjednáním lepších podmínek na úrokových sazbách. V průměru každou sazbu jsme snížili o 0,3 % oproti jiným nabídkám. Vyjednali jsme nejnižší sazbu na úrovni 1,19 % p.a. s pojištěním až na 10leté fixační období a 1,44 % p.a. na 5letou fixaci bez pojištění a jiných „přílepků“. Nejvyšší objem hypotéky dosáhl 9 mil. Kč.

Investice a spoření

Našim klientům jsme v průměru zhodnotili peníze v předchozím roce o 2,1 % na termínovaných vkladech, o 3,2 % v konzervativních a o 11,7 % v dynamických investicích.

Životní pojištění

Naše klienty jsme pojistili v průměru na jednu osobu na 2,6 mil. Kč na riziko invalidity II. a III. stupně, riziko smrti 2,2 mil. Kč, trvalé následky úrazem 1,1 mil. Kč. Za jednu pojistnou smlouvu pak v průměru zaplatili cca 794 Kč měsíčně.

Pojištění aut a nemovitostí

Ušetřili jsme našim klientům na zaplaceném pojistném v průměru 13,8 % za stejných nebo lepších podmínek pojistných smluv dopravních prostředků a nemovitostí.

Spotřebitelské úvěry a úvěry na auto

V průměru se nám podařilo klientům zvýhodnit cca 67 % nabídek úvěrů na auto oproti konkurenci a taktéž jsme snížili sazbu na spotřebitelských úvěrech v průměru o 3,2 % oproti původnímu stavu.

Další finanční produkty

Řešili jsme pro naše klienty úvěry na rozjezd jejich podnikání, nákup podnikatelských objektů, otevření lékařských praxí či profesní pojištění odpovědnosti právníků, lékařů a podnikatelů.

Našim klientům jsme také sjednávali bankovní účty bez poplatku za jejich vedení aj., cestovní pojištění se slevou až 50 %, penzijní a stavební spoření.

Vyberte si svého odborníka

Pokud víte, že dozrál čas na využití znalostí, odbornosti a profesionality v oblasti financí, neváhejte oslovit některého z odborníků naší kanceláře. Kontakty na poradce naleznete na www.davidkucera.cz/nas-tym.

Publikováno: 14.01.2017


Čtěte také:

Psa i kočku se vyplatí pojistit

AktuálněDavidMédiaPojištění

David Kučera na iDnes komentuje, že pojištění psů a koček v Česku obvykle zahrnuje léčbu nemocí, úrazů a pojištění odpovědnosti až do dvou milionů korun. Dodává však, že pro desetileté psy…

Psa i kočku se vyplatí pojistit

Z města na venkov: Myslela jsem,…

AktuálněDavidMédia

David Kučera komentuje na Flowee, že současný trend, kdy ženy přivádí na svět své první dítě ve třiceti letech i později, vede k tomu, že ženy na rodičovské dovolené více uvažují o vlastním…

Z města na venkov: Myslela jsem, že ušetřím, ale realita je jiná

Uznání nemoci z povolání je…

AktuálněDavidPojištění

David Kučera na iDnes komentuje, proč se firma pojišťuje proti riziku nemoci z povolání nebo pracovního úrazu, uvádí také proč je nutné žádost týkající se uznané nemoci nejdříve…

Uznání nemoci z povolání je byrokracie