Jak jsme pomohli našim klientům v roce 2016 (14. leden 2017)

Poděkování našim klientům a v čem konkrétně jim pomohla naše finančně poradenská kancelář v roce 2016.


Děkujeme všem našim klientům, kteří s námi prožili rok 2016, a těšíme se na další spolupráci s nimi, ale i těmi novými, v roce 2017.

Rok 2016 představoval pro naši kancelář v celku bouřlivé období, což bylo zejména způsobeno účinností několika zákonů. Zvláště se to týkalo Zákona o spotřebitelském úvěru, pod který nyní spadají i hypoteční úvěry. Protože jsme předpovídali, že k 1. 12. 2016 dojde k navýšení úrokových sazeb na hypotečních úvěrech o cca 0,2 až 0,3 procentní body, upozornili jsme včas naše klienty a pomohli jim zafixováním sazeb ušetřit řádově desetitisíce oproti nabídkám, které by dostali za současných podmínek.

Rok 2016 byl pro nás úspěšný nejen v nárůstu objemu hypotečních úvěrů, ale i investic, na které se specializujeme jak u malých částek, které chtějí například rodiče odkládat pro své děti, tak i investic pro bonitní a afluentní klienty. V současné době pečujeme o 1 798 klientů.

Naše kancelář za rok 2016 v datech

Hypoteční úvěry

V minulém roce jsme našim klientům ušetřili na hypotečních úvěrech cca 3 090 670 Kč na nákladech, vyjednáním lepších podmínek na úrokových sazbách. V průměru každou sazbu jsme snížili o 0,3 % oproti jiným nabídkám. Vyjednali jsme nejnižší sazbu na úrovni 1,19 % p.a. s pojištěním až na 10leté fixační období a 1,44 % p.a. na 5letou fixaci bez pojištění a jiných „přílepků“. Nejvyšší objem hypotéky dosáhl 9 mil. Kč.

Investice a spoření

Našim klientům jsme v průměru zhodnotili peníze v předchozím roce o 2,1 % na termínovaných vkladech, o 3,2 % v konzervativních a o 11,7 % v dynamických investicích.

Životní pojištění

Naše klienty jsme pojistili v průměru na jednu osobu na 2,6 mil. Kč na riziko invalidity II. a III. stupně, riziko smrti 2,2 mil. Kč, trvalé následky úrazem 1,1 mil. Kč. Za jednu pojistnou smlouvu pak v průměru zaplatili cca 794 Kč měsíčně.

Pojištění aut a nemovitostí

Ušetřili jsme našim klientům na zaplaceném pojistném v průměru 13,8 % za stejných nebo lepších podmínek pojistných smluv dopravních prostředků a nemovitostí.

Spotřebitelské úvěry a úvěry na auto

V průměru se nám podařilo klientům zvýhodnit cca 67 % nabídek úvěrů na auto oproti konkurenci a taktéž jsme snížili sazbu na spotřebitelských úvěrech v průměru o 3,2 % oproti původnímu stavu.

Další finanční produkty

Řešili jsme pro naše klienty úvěry na rozjezd jejich podnikání, nákup podnikatelských objektů, otevření lékařských praxí či profesní pojištění odpovědnosti právníků, lékařů a podnikatelů.

Našim klientům jsme také sjednávali bankovní účty bez poplatku za jejich vedení aj., cestovní pojištění se slevou až 50 %, penzijní a stavební spoření.

Vyberte si svého odborníka

Pokud víte, že dozrál čas na využití znalostí, odbornosti a profesionality v oblasti financí, neváhejte oslovit některého z odborníků naší kanceláře. Kontakty na poradce naleznete na www.davidkucera.cz/nas-tym.

Publikováno: 14.01.2017


Čtěte také:

Splatili hypotéku, zaplatili za…

AktuálněDavidMédia

David Kučera na iDnes komentuje, proč si majitelé rozdílně zastavených nemovitostí kvůli hypotéce za vklad do katastru nemovitostí při doplacení závazku připlatí.

Splatili hypotéku, zaplatili za výmaz z katastru

Čeká nás pokles nebo růst cen…

AktuálněDavidMédia

David Kučera komentuje v pořadu Sama doma, jak jsou na tom nyní ceny nemovitostí. Dodává, co je to úroková sazba a jaká je ta ideální. Upozorňuje však, že i nízké úrokové sazby nejsou pro…

Čeká nás pokles nebo růst cen nemovitostí?

Nárok pozůstalých - jak je to s…

AktuálněDavidFacebookMédia

David na iDnes komentuje, jak se nakládá s cennými věcmi po úmrtí v nemocnici. Upozorňuje, že hodnotné věci, jako šperky, jdou nejdříve do dědického řízení. Do vydání rozhodnutí dědického…

Nárok pozůstalých - jak je to s hodnotnými věcmi?