Příběh Luboš Sladký, Krotitelé dluhů (21. září 2021)

Tento díl vypráví o panu Sladkém a jeho podnikání. Vyrábí speciální metodou chlazené jídlo. Podnikání se dařilo do prvního lockdownu v roce 2020, kdy se totálně zastavilo. Jak se podařilo situaci vyřešit, jaký je současný stav a rady doporučené Davidem naleznete v tomto článku.


Příběh Luboš Sladký, Krotitelé dluhů

1. díl 5. série pořadu Krotilelé dluhů České televize vypráví příběh pana Sladkého a jeho podnikání: vyrábí speciální metodou chlazené jídlo, které je možné skladovat i několik měsíců a zároveň si jej vychutnat později jako čerstvé.

Podnikání se dařilo, ale finanční situace se zhoršila s prvním lockdownem v roce 2020, spojeným s celosvětovou pandemickou situací Covid-19. David v rámci tohoto příběhu pomáhal najít panu Sladkému novou cestu a příležitosti v jeho podnikání. Využil k tomu mj. marketingového specialistu, který poskytl rady v oblasti, na jaký segment klientů se soustředit a proč je důležité aktivně zákazníky oslovovat. Rozebíral cenotvorbu a finanční část podnikání, která souvisela s podnikatelskými úvěry.

Co se dělo, jak na to pan Sladký reagoval, to si můžete prohlédnout na stránkách České televize, viz odkaz: 1. díl 5. série Krotitelé dluhů - Luboš Sladký

Reakce pana Sladkého po odvysílání jeho dílu

Podařilo se mi telefonicky spojit s panem Sladkým přibližně po týdnu po odvysílání jeho dílu. Telefonát uvodil slovy: „Já jsem toho měl tolik, že telefon teď není můj kamarád.“

Dle jeho slov se od našeho posledního setkání změnilo: „Vrátili se větší zákazníci a všichni se snažej dohnat výpadky. Ti, co přežili, tak makaj a masírujou obchod, takže nestíháme.“

Rozjeli e-shop, který funguje a prodává jídla pana Sladkého: www.nase-kuchyn.cz

Co se podařilo? Mám radost, že pan Sladký spustil e-shop a dal o sobě vědět novým zákazníkům. Teď má šanci svou kvalitu nabídnout více lidem. Co je ale důležitější, že větší segment zákazníků mu může pomoci v podobné situaci jako byla v roce 2020, kdy se jeho podnikání téměř zastavilo, protože jeho odběratelé museli zavřít své provozy. Naopak řada lidí zůstala doma a objednávali si jídlo, bohužel ne od pana Sladkého, protože nebylo jak.

Doporučuji ještě upravit ceny: např. boloňské špagety za 95 Kč je opravdu skvělá cena, ale trochu nízká proti trhu. Bylo by dobré zvýšit ceny v průměru o 20 %. Zvýšením ceny sice může dojít ke snížení poptávky, ale to v tomto případě, kdy pan Sladký nestíhá jídlo vyrábět pro uspokojení požadavků trhu, není překážkou. Jeho podnikání tak bude zase o něco efektivnější a bude moci dříve splatit některé drahé úvěry.

 

Publikováno: 21.09.2021


Čtěte také:

Banky omezují lidi s určeným…

AktuálněDavidMédia

David Kučera na e15 komentuje, jak soudy mohou určovat opatrovníka. V článku se však zaměřuje i na to, co opatrovník nesmí udělat bez souhlasu soudu.

Banky omezují lidi s určeným opatrovníkem

Baťovo „Vydělávej a šetři“

AktuálněDavidSpořeníÚvěry

David Kučera na iDnes komentuje, na co si dát u pozor u úvěrů a jaké typy úvěrů dle něj dávají smysl. Upozorňuje i na důležitost výroku „Vydělávej a šetři“.

Baťovo „Vydělávej a šetři“

Spořicí účty - jaké jsou úrokové…

AktuálněDůchodySpoření

Jaké jsou aktuální úrokové sazby u spořicích účtů? Jaké podmínky je nutné splnit? Všechny tyto a další informace naleznete v příspěvku níže.

Spořicí účty - jaké jsou úrokové sazby?