Tento díl vypráví o panu Sladkém a jeho podnikání. Vyrábí speciální metodou chlazené jídlo. Podnikání se dařilo do prvního lockdownu v roce 2020, kdy se totálně zastavilo. Jak se podařilo situaci vyřešit, jaký je současný stav a rady doporučené Davidem naleznete v tomto článku.
1. díl 5. série pořadu Krotilelé dluhů České televize vypráví příběh pana Sladkého a jeho podnikání: vyrábí speciální metodou chlazené jídlo, které je možné skladovat i několik měsíců a zároveň si jej vychutnat později jako čerstvé.
Podnikání se dařilo, ale finanční situace se zhoršila s prvním lockdownem v roce 2020, spojeným s celosvětovou pandemickou situací Covid-19. David v rámci tohoto příběhu pomáhal najít panu Sladkému novou cestu a příležitosti v jeho podnikání. Využil k tomu mj. marketingového specialistu, který poskytl rady v oblasti, na jaký segment klientů se soustředit a proč je důležité aktivně zákazníky oslovovat. Rozebíral cenotvorbu a finanční část podnikání, která souvisela s podnikatelskými úvěry.
Co se dělo, jak na to pan Sladký reagoval, to si můžete prohlédnout na stránkách České televize, viz odkaz: 1. díl 5. série Krotitelé dluhů - Luboš Sladký
Podařilo se mi telefonicky spojit s panem Sladkým přibližně po týdnu po odvysílání jeho dílu. Telefonát uvodil slovy: „Já jsem toho měl tolik, že telefon teď není můj kamarád.“
Dle jeho slov se od našeho posledního setkání změnilo: „Vrátili se větší zákazníci a všichni se snažej dohnat výpadky. Ti, co přežili, tak makaj a masírujou obchod, takže nestíháme.“
Rozjeli e-shop, který funguje a prodává jídla pana Sladkého: www.nase-kuchyn.cz
Co se podařilo? Mám radost, že pan Sladký spustil e-shop a dal o sobě vědět novým zákazníkům. Teď má šanci svou kvalitu nabídnout více lidem. Co je ale důležitější, že větší segment zákazníků mu může pomoci v podobné situaci jako byla v roce 2020, kdy se jeho podnikání téměř zastavilo, protože jeho odběratelé museli zavřít své provozy. Naopak řada lidí zůstala doma a objednávali si jídlo, bohužel ne od pana Sladkého, protože nebylo jak.
Doporučuji ještě upravit ceny: např. boloňské špagety za 95 Kč je opravdu skvělá cena, ale trochu nízká proti trhu. Bylo by dobré zvýšit ceny v průměru o 20 %. Zvýšením ceny sice může dojít ke snížení poptávky, ale to v tomto případě, kdy pan Sladký nestíhá jídlo vyrábět pro uspokojení požadavků trhu, není překážkou. Jeho podnikání tak bude zase o něco efektivnější a bude moci dříve splatit některé drahé úvěry.
Publikováno: 21.09.2021
před 2 měsíci
Je tu pro všechny, kdo chtějí mít svoje peníze pod kontrolou. Bez zbytečných složitostí, prázdných slibů a finančních pastí.
před měsícem
David Kučera na iDnes upozorňuje, že pravidla pro zdanění výhry jako příjmu nejsou pro všechny typy hazardu stejná. Zatímco výhry z loterie a tomboly se posuzují pro limit osvobození od…
před měsícem
Duben 2025 přinesl ekonomické turbulence, jaké jsme nezažili od dob pandemie. Trumpova celní ofenziva otřásla globálními trhy, VIX vyskočil do nebes, zlato trhalo rekordy a americké HDP…